Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и

...
</TD
>Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и
Коментари Харесай

Въвеждат нови изисквания към облика на градските пространства в Бургас

Наредба за специфични условия към образа на градските пространства, постройките и архитектурните ансамбли на територията на Бургас следва да гласоподават общинските съветници, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

Идеята е да се вкара обединен механизъм за различим образ на града, както и да се прекрати практиката на поединичен метод, който води до липса хармония в цялостната визия на градските пространства. 

Наредбата включва цветово фасадно оформление на постройките в жилищните комплекси, включително цветовото оформление на номер и лого. По този метод, при правене на капиталов план за нова постройка, включена в режим на обвързвано застрояване, цветовото решение на фасадите ѝ следва да бъде съобразено с цветовото решение на фасадите на прилежащите построени здания. 

" Въвеждат се условия към капиталовите планове за нови градежи, реорганизация, продължение и надстрояване и съществени и настоящи поправки на здания и уреди, улици, площади и озеленени площи, както и на детайлите на градския дизайн и още на този стадий от капиталовия развой ще бъде овладяно безконтролното и ексцентрично офромление на градската среда, което се получава, в случай че липсват единни правила ", се показва в докладната бележка. 

Освен това, новата разпоредба планува слънцезащитните детайли като сенници, тенти, перголи и други по постройките да се извършват в обща цветова гама или в контрастност и като нюанс или колорит, кореспондиращи както един с различен, по този начин и с цветовете на съответната постройка. 

При утвърждение от страна на Общинския съвет, чието съвещание ще бъде на 20 декември т.г., новата разпоредба ще влезе в действие от 1 януари 2023 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР